Zamieszczone przez Super_Be
Zawsze powtarzam ,że Polska służba zdrowia jest na bardzo wysokim poziomie. Ludzie w Polsce są nauczeni jak pobolewa to już rentgeny,specjaliści itd. na zachodzie tak nie ma...
) reprezentuje Zakład Chirurgii Stomatologicznej Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego nr 6 UM w Łodzi, ma stopień naukowy doc dr, jej matka jest oryginalnym belwederskim profesorem w zakresie chirurgii szczękowej/stomatologicznej i obie mi ten zabieg przeprowadzały. 4 lata po zabiegu jest wszystko OK, kość się odbudowała itp. itd. mam nadzieję że później też będzie OK.
a konkretnie do tej która mnie operowała
) reprezentuje Zakład Chirurgii Stomatologicznej Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego nr 6 UM w Łodzi, ma stopień naukowy doc dr, jej matka jest oryginalnym belwederskim profesorem w zakresie chirurgii szczękowej/stomatologicznej i obie mi ten zabieg przeprowadzały. 4 lata po zabiegu jest wszystko OK, kość się odbudowała itp. itd. mam nadzieję że później też będzie OK.
), jakby to po prostu pierwsza z brzegu dentystka się za to wzięła i rach-ciach - zrobione. A tu pani doc. dr i pani prof. - ten w Wawie też był na tyle doświadczony? Tzn. czy przypadkiem to od niego za dużo nie wymagasz? Tak czy inaczej, to raczej potwierdza, że był po prostu mniej pewny siebie - kto wie, czy gdyby ktoś polecił mu zrobić tak, jak było u Ciebie, to nie narobiłby więcej szkody niż pożytku.
. I z tego, co wiem (i nie jest to jej osobiste zdanie, tylko ogólna praktyka w klinice, której szefem jest też profesor, konsultant krajowy w dziedzinie chirurgii szczękowo-twarzowej), to w takich trudnych przypadkach chirurdzy zwykle jednak skłaniają się ku usunięcia zęba. Po prostu priorytetem jest dla nich staranne wyleczenie, nie zachowanie kompletu uzębienia. Zresztą brat, o którym pisałem wcześniej, też się z moją żoną konsultował i taką właśnie wyraziła opinię - z zaznaczeniem, że jeśli jemu bardzo na tym zębie zależy, to nie powinien jej zdania brać za jedyne słuszne. Potem "wyszło na jej", więc różnie to bywa.
a konkretnie do tej która mnie operowała 
Komentarz